GAMINAME:
- Sudedame visus tešlos ingredientus į dubenį, sumaišome ir leidžiame tešlai pagulėti 10-15 min. (per tiek laiko glitimas pats išbrinks ir pradės formuotis).
- Minkome koldūnų tešlą, kol ji pasidaro minkšta ir elastinga.
- Išminkę leidžiame tešlai vėl pagulėti, taip ji atsipalaiduos, pailsės ir todėl mažiau trauksis.
- Paruošiame įdarą – gerai išmaišome visus ingredientus.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus plonai iškočiojame tešlą, su taurele spaudžiame norimo dydžio apskritimus, į vidų dedame mažus mėsos gabaliukus ir formuojame norimos formos koldūnus (svarbu gerai užspausti kraštus).
P.S. Jei koldūnus šaldote, verčiausia tą daryti sudėliojus juos ant pabarstytos miltais medinės lentelės ar plačios lėkštės. Po kelių valandų, kai gaminiai visiškai sušals, suberkite juos į maišelį ar dėžutę ir dėkite atgal į šaldymo kamerą. Prieš virimą koldūnų ir virtinių nereikia atšildyti, berkite tiesiai į verdantį, pasūdytą vandenį.
Palikti komentarą