About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(4)

MINI PAVLOVOS

Siūlome pasigaminti nuostabų desertą.

8 porcijoms Jums reikės:

  • 4 #CESTA kiaušinių baltymų
  • 225 g cukraus pudros (galima naudoti ir paprastą cukrų)
  • 1 a.š. acto/citrinų sulčių
  • 1,5 a.š. kukurūzų krakmolo
  • žiupsnelio druskos
  • 120 g maskarponės
  • 200 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
  • 40 g cukraus pudros
  • mėgstamų uogų ar vaisių (papuošimui

GAMINAME:

  1. Į švarų didelį indą supilame kiaušinių baltymus. Elektriniu maišytuvu plakame juos didesniu (bet ne didžiausiu) greičiu iki tol, kol gerai suputos. Į suputojusius baltymus (toliau bemaišant) lėtai pilame po šaukštą cukraus. Kai supilame pusę cukraus maišytuvą išjungiame ir mentele atsargiai į masę įmaišome kukurūzų krakmolą. Tai padarę vėl įjungiame maišytuvą ir baigiame iš lėto pilti cukrų.
  2. Po cukraus supilame rūgštį – arbatinį šaukštelį obuolių acto arba citrinų sulčių. Toliau plakame baltymus kelias minutes, kol masė bus standi, lygi ir blizgi.
  3. Paruoštą masę sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame 8 skritulius aukštesniais krašteliais (masę galima išdėlioti ir šaukštu, o viduryje padaryti nedidelius įdubimus įdarui). 
  4. Įkaitiname orkaitę iki 150°C laipsnių. Įdėję į ją pavlovą temperatūrą sumažiname iki 125°C laipsnių ir kepame iki 1 valandos 15 min. Kepimo laikas gali svyruoti, tačiau labai svarbu neatidarinėti orkaitės, kad morengas nesutrūkinėtų ir nesukristų.
  5. Iškepus pavlovai orkaitę išjungiame, o morengą paliekame joje pilnai atvėsti per naktį arba kelios valandoms.
  6. Gaminame kremą: kambario temperatūros maskarponės sūrį elektriniu maišytuvu sumaišome su cukraus pudra. Į dubenį su maskarpone supilame grietinėlę.  Elektriniu maišytuvu plakame kol susidarys purus kremas. Prieš patiekiant, kremą laikome šaldytuve.
  7. Atvėsusį morengą šaukštu puošiame maskarponės kremu, dėliojame norimas uogas ar vaisius ir lengvai pabarstome cukraus pudra.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą