About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(3)

LENGVAI AŠTRI SRIUBA SU KIAULIENA

Supaprastintas, bet ne mažiau skanus,  gruziniškos charčio sriubos receptas.

Jums reikės:

  • 600-800 g #CESTA kiaulienos (pvz. kumpio su kaulu arba šonkaulių)
  • 1 (didelės) bulvės: 
  • 1 svogūno
  • 1 (didelės) morkos
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 pomidoro
  • 5 skiltelių česnako
  • 1,5 saujos apvalių ryžių 
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • juodųjų pipirų, džiovintų čili pipirų, druskos
  • kelių lauro lapelių
  • šviežių arba šaldytų žalumynų (pvz. petražolės, krapai

GAMINAME:

  1. Iš pradžių kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir šiek tiek apkepiname keptuvėje. Mėsą sudedame į puodą, užpilame vandeniu, įdedame druskos, maltų pipirų, čili pipirų ir verdame mažiausiai 1 val., kol mėsa visiškai suminkštės.
  2. Tuomet į puodą dedame ryžius bei verdame dar maždaug 10-15 minučių. Paskui sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą bulvę.
  3. Kol bulvės virdamos šiek tiek suminkštės, pasiruošiame likusias daržoves – smulkiai supjaustome svogūną, morką, papriką ir nuluptą pomidorą.
  4. Tada keptuvėje šiek tiek apkepiname svogūną. Kai jau svogūno gabaliukai taps skaidrūs, sudedame morką, papriką bei kelias minutes pakepiname.
  5. Paskui į tą pačią keptuvę sudedame supjaustytą pomidorą bei pakepiname, kol pomidoras sukris ir nebesimatys jo gabaliukų. Po to dedame pomidorų padažą ir dar truputį patroškiname.
  6. Daržoves sudedame į puodą su ryžiais, mėsa ir bulvėmis bei paverdame kelias minutes. Paragaujame, ar užtenka druskos ir, svarbiausia, ar pakankamai pipirų. Sriuba turi gautis ganėtinai aštroka.
  7. Nukeliame puodą nuo ugnies ir į jį sudedame smulkiai supjaustytas česnako skilteles ir žalumynus. Puodą uždengiame ir leidžiame keletą minučių pastovėti.
  8. Patiekiame su grietine ir skanaujame!

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą