About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

4.7
(16)

ČENAKAI

Kai ateina šaltasis sezonas, kuo dažniau norisi šiltesnio maisto, todėl dalinamės čenakų receptu. Jiems pagaminti puikiai tiks mūsų lietuviška kiaulienos sprandinė.

6 porcijoms (indeliams) Jums reikės:

  • 800 g #CESTA kiaulienos sprandinės
  • 12 vid. dydžio bulvių
  • 600 g pievagrybių (galima pakeisti ir kitais grybais)
  • 2-3 svogūnų
  • 3 morkų
  • 6-8 skiltelių česnako
  • žalumynų
  • 6 a.š. sviesto
  • 600 ml vandens
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

GAMINAME:

  1. Supjaustome kubeliais kiaulienos sprandinę; nuskutame ir supjaustome bulves, morkas ir pievagrybius; sukapojame česnaką ir turimus žalumynus (puikiai tinka petražolės ir bazilikas).
  2. Įkaitintame aliejuje pakepiname pasūdytą ir pipirais pagardintą mėsą, ją išimame ir ten pat suberiame grybus. Kai jie apkepa, suberiame bulves (jeigu reikia, įpilame dar aliejaus). Galiausiai pakepiname morkas ir svogūnus.
  3. Išdėliojame viską į indelius: ant dugno beriame mėsos gabaliukus, tada morkas su svogūnais ir česnakus. Sekantis sluoksnis – bulvės, pagardintos druska ir pipirais. Galiausiai ant bulvių beriame žalumynus bei grybus.
  4. Po to į kiekvieną indelį dedame po vieną šaukštelį sviesto bei įpilame po pusę stiklinės sultinio arba vandens.
  5. Paskui užpildytus indelius uždengiame bei kepame čenakus apie 40 min. iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukus dar leidžiame pastovėti maždaug 10-15 min. (P.S. Niekada nestatome indelių į jau įkaitintą orkaitę. Moliniai indai tarnaus daug ilgiau, jeigu įkais pamažu. Geriau juos statome į šaltą orkaitę bei keliame temperatūrą).

*Papildomai dar galima užberti tarkuoto sūrio.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą