GAMINAME:
1. Pirmiausia miltus išsijojame ir sumaišome su sausomis mielėmis, druska ir cukrumi. Sumaišius birius produktus, ten pat supilame 100 g lydyto sviesto ir stiklinę pieno arba vandens.
2. Viską išminkome ir suformuojame tešlos “kamuolį”, kurį apdengiame rankšluosčiu ir padedame į šiltą vietą, kad tešla pakiltų. Po 30 min. tešlą perminkome ir paliekame dar pusvalandžiui (tešla per šį laiką turėtų gražiai pakilti).
3. Tešlai iškilus, ją padalijame į 8 lygias dalis ir iš kiekvienos dalies iškočiojame po vieną paplotėlį, maždaug 0.5 cm storio. Suformuojame stačiakampį, užsukame abi puses link vidurio ir užsukame kraštus – suformuojame laivelius.
4. Ant kiekvieno iš “laivelių” dedame varškę sumaišytą su sūriu ir druska.
5. Viską kepame iki 250-300°C įkaitintoje orkaitėje (maksimalioje orkaitės tempratūroje) apie 5 min., kol tešla iškeps. Baigę kepti, į kiekvieną iš chačapurių įmušame po kiaušinį. Galima minutę dar pakepti, kad baltymas pradėtų trauktis.
Palikti komentarą