About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(2)

CHAČAPURI

 Nustebinkite savo artimuosius gruzinišku pyragu su sūriu ir kiaušiniu

8 vienetams Jums reikės:

  • 1 kg miltų
  • 500 ml pieno arba vandens
  • 12 g sausų mielių
  • 200 g sviesto
  • 11 #CESTA kiaušinių
  • 500 g varškės
  • 200 g Mocarelos sūrio
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos

GAMINAME:

1. Pirmiausia miltus išsijojame ir sumaišome su sausomis mielėmis, druska ir cukrumi. Sumaišius birius produktus, ten pat supilame 100 g lydyto sviesto ir stiklinę pieno arba vandens. 

2. Viską išminkome ir suformuojame tešlos “kamuolį”, kurį apdengiame rankšluosčiu ir padedame į šiltą vietą, kad tešla pakiltų. Po 30 min. tešlą perminkome ir paliekame dar pusvalandžiui (tešla per šį laiką turėtų gražiai pakilti). 

3. Tešlai iškilus, ją padalijame į 8 lygias dalis ir iš kiekvienos dalies iškočiojame po vieną paplotėlį, maždaug 0.5 cm storio. Suformuojame stačiakampį, užsukame abi puses link vidurio ir užsukame kraštus – suformuojame laivelius. 

4. Ant kiekvieno iš “laivelių” dedame varškę sumaišytą su sūriu ir druska. 

5. Viską kepame iki 250-300°C įkaitintoje orkaitėje (maksimalioje orkaitės tempratūroje) apie 5 min., kol tešla iškeps. Baigę kepti, į kiekvieną iš chačapurių įmušame po kiaušinį. Galima minutę dar pakepti, kad baltymas pradėtų trauktis. 

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą