About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(2)

KIAULIENOS IŠPJOVA PIEVAGRYBIŲ PADAŽE

Jeigu kažkurie iš Jūsų dar nežino, ką pasigaminti pietums, kviečiame išbandyti šios sultingos ir sodrios kiaulienos išpjovos receptą.

3-4 porcijoms Jums reikės (2-3 kepsniai):

  • 500 g #CESTA kiaulienos išpjovos
  • druskos; pipirų (apie 2 v.š.)
  • 2 v.š. aliejaus (geriausia alyvuogių)

Padažui:

  • 350 g susmulkintų pievagrybių
  • 100 g sultinio (jeigu neturime galime pakeisti vandeniu)
  • keleto džiovintų miško grybų (nebūtina)
  • 2 v.š. Worcestershire padažo (galima pakeisti sojų padažu)
  • 1 mažo smulkinto svogūno
  • 2 v.š. smulkintų petražolių
  • 1 v.š sviesto
  • 1 v.š. garstyčių
  • 60 ml grietinės
  • 20 g brendžio (nebūtina)

GAMINAME:

  1. Kiaulieną iš anksto ištraukiame iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros.
  2. Pradedame ruošti pirmą padažo dalį: sultinį užverdame kartu su džiovintais grybais ir išmaišome su Worcestershire padažu.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Išpjovą įtriname druska ir pipirais, aptepame 1 v.š. aliejaus. Įkaitiname keptuvėje 1 v.š. aliejaus(geriausia tokioje, kurią galėtume pašauti į orkaitę – jeigu neturime tuomet įprastoje, o orkaitėje įkaitiname mažą kepimo formą).
  4. Apkepame išpjovą keptuvėje iš kiekvienos pusės kol įgys gražią auksinę spalvą. Dedame į kepimo formą ir šauname į orkaitę maždaug 15-20 min, po to ištraukiame iš orkaitės, bet iš karto nepjaustome.
  5. Baigiame ruošti padažą: keptuvėje ištirpiname sviestą, apkepiname pievagrybius su svogūnais kol paruduos. Pridedame garstyčias ir išmaišome, įpilame brendžio i dar minutėlę paverdame. Galiausiai pridedame pirmą padažo dalį bei grietinę, verdame kelias minutes kol sutirštės, prieš pat ruošimo pabaigą pridedame petražoles ir pagal skonį druskos.
  6. Supjaustome išpjovą, užpilame padažu ir patiekiame su mėgstamu garnyru, pvz. bulvių koše, salotomis.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą