About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(2)

KIAULIENOS VELINGTONO KEPSNYS

Nors tikrasis Velingtonas kepamas iš jautienos, su kiauliena jis taip taip gaunasi tiesiog fantastiškas. Kviečiame Jus pasisemti įkvepimo ir nudžiuginti artimuosius šiuo gardžiu patiekalu!

6-8 porcijoms Jums reikės (2-3 kepsniai):

  • 1 kg #CESTA kiaulienos išpjovos (maždaug 2-3 vnt.)
  • 1 pakelio atšildytos šaldytos bemielės tešlos (jeigu rinksitės „Mantinga“ – tai 2 lakštų pakelio)
  • 400 g pievagrabių (galima pakeisti kitais grybais)
  • 2 didelių svogūnų
  • Rozmarino (geriausia šviežio)
  • Čiobrelių prieskonių
  • Druskos; pipirų
  • 1 išplakto #CESTA kiaušinio

Padažui:

  • 200 ml grietinėlės 30%
  • 200 ml sultinio (gali būti iš kubelio)
  • 1 a.š. miltų
  • 1 a.š. garstyčių

GAMINAME:

  1. Parą prieš kepimą išpjovas užmarinuojame: įtriname druska ir pipirais ir laikome šaldytuve.
  2. Gerai įkaitintame aliejuje po minutę apkepame iš kiekvienos pusės mėsą su rozmarinais ir atidedame pailsėt, bet keptuvės neplauname nes gaminsime joje padažą.
  3. Kitoje keptuvėje ruošiame įdarą: ant trupučio aliejaus apkepiname svogūnus su pievagrybiais, pagal skonį pridedame druskos, pipirų ir čiobrelių.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
  5. Tešlą padaliname į tiek dalių kiek turime kepsnių, pakočiojame lengvai (ant trupučio miltų jeigu reikia) ir dedame įdarą, išpjovą ir susukame. Aptepame kiaušinio plakiniu.
  6. Šauname į orkaitę apie 25- 35 min. (priklausomai nuo kepsnių dydžio)
  7. Kol mėsa kepa, ruošiame padažą: pilame į keptuvę atvėsusį sultinį išmaišytą su miltais, pilame grietinėlę, pridedame garstyčias ir nuolat maišant užverdame, kai sutirštėja – išjungiame.
  8. Velingtoną patiekiame su mėgstamomis daržovėmis (pvz. bulvių piurė, keptomis morkomis, Briuselio kopūstais) ir užpilame padažu.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą