GAMINAME:
1. Įkaitiname orkaitę iki 120-140°C temperatūros.
2. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
3. Ruošiame pagrindą: blenderiu sumalame sausainius iki smulkių trupinukų ir išmaišome su išlydytu sviestu. Paruoštą masę tolygiai paskirstome formoje, galime suformuoti kraštus (nebūtinai) ir dedame į šaldytuvą.
4. Ruošiame sūrio masę: mikseriu išplakame sūrio kremą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmaišome šaukštu kiaušinius, vėliau grietinę.
5. Supilame sūrio masę ant pagrindo ir kepame apie 1 val. (iškepusio pyrago paviršius turi šiek tiek drebėti), paliekame dar 30 min išjungtoje orkaitėje, vėliau pilnai atvėsiname kambario temperatūroje ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms (geriausiai per naktį ar netgi parai, kad subręstų).
6. Kai sūrio pyragas subręs, ruošiame riešutus: suberiame ant kepimo skardos ir kepame apie 15 min ir pilnai atvėsiname. Į didelį puodą suberiame ir tolygiai paskirstome 150 g cukraus ir kaitiname ant silpnos ugnies nemaišant, kai išsilydo – suberiame riešutus ir atsargiai išmaišome. Paliekame pilnai atvėsti.
7. Gaminame karamelinį padažą: į puodą suberiame likusį cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kai išsilydo sudedame sviestą ir druską ir gerai išmaišome, paliekame kaisti ant vidutinės ugnies kol paruduos. Tada nukeliame nuo ugnies ir lėtai įmaišome grietinėlę, paliekame pilnai atvėsti.
8. Užbaigiame pyragą: išimame jį iš formos, padedame ant tortinės ar padėklo, užpilame karameliniu padažu ir tolygiai paskirstome (galime leisti nuvarvėti per kraštus). Paviršių apibarstome riešutais ir smulkintais karamelės likučiais.
Patiekiame pabarsčius cukraus pudra ir mėgaujamės!
Palikti komentarą