About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

4
(8)

ŠIUPININĖ SRIUBA (SOLYANKA)

Sušilimui šaltą dieną – viena sočiausių sriubų, šiupininė. Klasikiniame variante tiršta, kupina skonių ir ingredientų – galime eksperimentuoti su viskuo, ką rasime namie. 

Jums reikės:

  • 400 g šviežios #CESTA kiaulienos mėsos (pvz. nugarinės, sprandinės)
  • 2-3 #CESTA rūkytų medžiotojų dešrelių
  • 100 g virto kumpio
  • 60 g perlinių kruopų (galime pakeisti konservuotomis pupelėmis)
  • 2 bulvių
  • 2 svogūnų
  • 2 morkų
  • 300 ml. trintų pomidorų savo sultyse (galime pakeisti pasta, bet tuomet dedame 2 v.š. šaukštus)
  • 2-3 trintų česnako skiltelių
  • 2 raugintų agurkų
  • 200 – 400 g agurkų sūrymo (pagal skonį, daugiau jeigu ypač mėgstame rūgštelę)
  • Paprikos miltelių
  • Druskos; pipirų
  • Provanso žolelių mišinio (arba kitų mėgstamų prieskonių)
  • Alyvuogių, grietinės, duonos ir žalumynų patiekimui

GAMINAME:

  1. Pagal instrukcijas ant pakuotės išverdame perlines kruopas.
  2. Nuskutame ir supjaustome kubeliais bulves, beriame į puodą su vandeniu ir verdame (vandens pilame gausiau).
  3. Kol verda bulvės – supjaustome kiaulieną kubeliais, svogūnus susmulkiname, morkas sutarkuojame ir kepame viską keptuvėje kol mėsa švelniai apskrus.
  4. Sudedame griežinėliais supjaustytas dešreles ir kumpį ir kelias minutes pakepiname.
  5. Supilame pomidorų padažą, suberiame paprikos miltelius, provanso žolelių mišinį, česnaką, patroškiname kelias minutes ir sudedame į puodą su bulvėmis.
  6. Pridedame supjaustytą agurką, perlines kruopas ir supilame agurkų sūrymą. Pasūdome ir pridedame pipirų. Sriubą užviriname ir paverdame dar 5 min.
  7. Leidžiame sriubai pastovėti bent 15 min. Ir patiekiame su alyvuogėmis, grietine ir duona. Galime pabarstyti žalumynais.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą