About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(4)

TOSKANIETIŠKA VIŠTIENA (SU SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS IR ŠPINATAIS)

Kai norisi naujų skonių ir šiek tiek Italijos mūsų virtuvėje…

4 porcijoms Jums reikės:

  • apie 650 g #CESTA vištienos šlaunelių mėsos arba filė
  • 2 trintų česnako skiltelių
  • 1 a.š. raudonėlių prieskonių
  • 1/2 a.š. druskos
  • pipirų
  • miltų apvoliojimui
  • ~10 gabalėlių susmulkintų saulėje džiovintų pomidorų
  • 4 v. š. aliejaus, kuriame buvo konservuoti pomidorai (galime pakeisti alyvuogių aliejumi)
  • 130 g smulkintų špinatų lapų (galima pakeisti šaldytais, bet reikia iš anksto atšildyti)
  • 200 ml vištienos sultinio (gali būti kubelis)
  • 200 ml grietinėlės
  • 30 g kietojo sūrio (tarkuoto)

GAMINAME:

  1. Vištienos mėsą perpjauname horizontaliai perpus, įtriname druska, pipirais, raudonėliais, česnaku, 2 v.š. aliejaus likusio po pomidorų (galime palikti pasimarinuoti jeigu turime laiko).
  2. Vištieną apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su 2 v.š. aliejaus likusio po pomidorų. Apkepame apie 3,5 min iš kiekvienos pusės ir išimame į šoną.
  3. Į keptuvę įpilame sultinį, užverdame ir grąžiname vištieną į keptuvę, pridedame susmulkintus džiovintus pomidorus, verdame po 1 min. iš kiekvienos pusės apverčiant kepsnelius.
  4. Įpilame grietinėlę, užverdame, apibarstome špinatų lapais ir išmaišome, kad lapai suminkštėtų. Paverdame dar apie 1-2 min. ir išjungiame kaitrą.
  5. Apibarstome tarkuotu sūriu ir patiekiame su su mėgstamu garnyru (pvz. ryžiais). 

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą