About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(3)

VIŠTIENA CORDON BLEU

Visame pasaulyje žinoma ir nenusibostanti klasika – šveicariškas vištienos šnicelis su kumpiu ir sūriu „Cordon Bleu”! Šis patiekalas nustebins kiekvieną, o jį pasigaminti – itin paprasta!

2 porcijoms Jums reikės:

  • 1 dvigubos #CESTA vištienos krūtinėlės filė (~400 g)
  • druskos, pipirų
  • 1 #CESTA kiaušinio
  • kelių šaukštų džiūvėsėlių (paprastų arba „panko“)
  • kelių šaukštų miltų
  • 2–4 griežinėlių sūrio (priklausomai nuo jų dydžio)
  • 2 griežinėlių kumpio (rekomenduojame #CESTA “Gaspadoriaus kumpį”) 
  • aliejaus kepimui

GAMINAME: 

  1. Vištienos filė perpjauname išilgai ir gerai ją išmušame. Pasūdome ir užberiame pipirų iš abiejų pusių. Jeigu yra noro, įdedame kitų mėgstamų prieskonių: puikiai tiks paprikos, svogūnų ir česnakų milteliai.
  2. Ant vienos vištienos filė pusės sluoksniuodami sudedame sūrį, kumpį, vėl sūrį, vėl kumpį (stengiamės, kad sūris neliptų per kraštus). Viską uždengiame antrąja vištienos filė dalimi.
  3. Susluoksniuotą vištieną apvoliojame miltais, išmaudome kiaušinio plakinyje ir išvoliojame džiūvėsėliuose. Įkaitiname keptuvę su gausiu aliejaus kiekiu (1 cm gylio turėtų užtekti) ir kepame vištieną maždaug po 8 minutes iš kiekvienos pusės, kol džiūvėsėliai gražiai paruduos. (Jei jūsų vištiena išmušta ne itin plonai, pravartu panaudoti mėsos termometrą – vidinė vištienos temperatūra privalo siekti 75 laipsnius).
  4. Iškeptą kepsnį supjaustome, užberiame žalumynų ir patiekiame su bulvėmis, ryžiais, salotomis ar tiesiog be nieko.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą