We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.
Contact Info
Address
Romanian 9520 Faires Farm Road, Carlsbad, NC 28213.
Dalinamės bene tradiciškiausio lietuviškos virtuvės patiekalo receptu!
14 vnt. pagaminti Jums reikės:
4 kg bulvių (labiausiai tinka krakmolingos, baltos veislės bulvės)
500 g #CESTA smulkintos kiaulienos
300 g grietinės
100 g #CESTA rūkytos šoninės
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
druskos ir maltų pipirų
GAMINAME:
Nuskutame bulves.
Keturias vidutinio dydžio bulves išverdame ir sugrūdame, likusias – sutarkuojame. Imame dubenį ir sietelį (tinka ir koštuvas). Dalimis dedame bulvių tarkius ir gerai nuspaudžiame.
Gautą skystį palaikome 5-6 min., kad nusistovėtų krakmolas. Nupilame skystį į kitą dubenėlį (neišpilame), o krakmolą sudedame ant nuspaustų bulvių. Pridedame sugrūstas virtas bulves , 1 a. š. druskos ir viską gerai išminkome.
Paruošiame mėsos įdarą: į smulkintą kiaulieną sudedame susmulkintą česnaką, druską bei maltus pipirus pagal savo skonį ir viską gerai išmaišome.
Skystį, likusi nuo išspaustų bulvių, įpilame į didelį puodą, papildomai iki pusės įpilame vandens, įdedame šaukštą druskos ir užkaitiname.
Formuojame cepelinus: imame saują bulvių masės, gerai ją išplojame, suformuojame blyną, į vidų dedame šaukštą faršo, užspaudžiame kraštus bei gerai apvoliojame tarp delnų.
Kai jau vanduo užverda, dedame cepelinus. Sudėję maždaug pusę cepelinų, uždengiame dangtį ir leidžiame vandeniui vėl užvirti, po to sudedame likusius cepelinus. Verdame apie pusvalandį nuo vandens užvirimo. Puodą laikome atidengtą bei kartkartėmis atsargiai pamaišome cepelinus mediniu šaukštu.
Kol cepelinai verda, pasigaminame padažą: rūkytą šoninę smulkiai supjaustome bei pakepiname keptuvėje su smulkiai supjaustytu svogūnu.
Cepelinus patiekiame su padažu, grietine ir skanaujame!
Atsakymas “CEPELINAI”
Oksana 12 Kov 2022
Aciu uz recepta