GAMINAME:
- Gerai išmaišome visus įdaro ingredientus, kad sultinys stipriai įsigertų (jeigu norime atsikandę “išgerti” daugiau sultinio chinkaliuose, galime jo įpilti netgi iki 250 ml, tačiau formuoti gali būti sudėtingiau).
- Iš tešlos ingredientų užminkome tešlą, ji bus gana kieta. Padaliname į dvi dalis ir iškočiojame vidutinio storio blynus.
- Išpjauname apie 15 cm (galima ir mažesnius ~10 cm) skersmens tešlos apskritimus ir į vidurį dedame kaupiną v. š. įdaro. Tada greitais pirštų judesiais surenkame kraštus į dailias bangeles.
- Užverdame didelį puodą vandens ir pasūdome (~1 l – 1 a. š. druskos), dedame chinkalius porcijomis ir verdame apie 8-10 min.
- Skanaujame!
P. S. Gruzijoje chinkaliai yra valgomi rankomis – suimame už “uodegėlės”, atsikandame truputį tešlos, išgeriame sultinį ir tik tuomet valgome patį koldūną.
Palikti komentarą