About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(2)

CHINKALIAI SU KIAULIENA

Nors tikri gruziniški chinkaliai dažniausiai gaminami su veršiena ir kiaulienos lašinukais, tačiau mūsų chinkaliai skoniu visiškai nenusileidžia!

14-16 vienetų Jums reikės:

  • Tešlai:
  •  450 g miltų
  •  190 ml šilto vandens (70-80 laipsnių)
  •  1/2 a. š. Druskos
  •  1 #CESTA kiaušinio trynio
  •  
  • Įdarui:
  •  500 g #CESTA smulkintos kiaulienos
  •  1 didelio tarkuoto svogūno
  •  susmulkintos kalendros ryšulėlio (labiau lietuviškas variantas – petražolės)
  •  druskos; pipirų
  •  100-150 ml sultinio

GAMINAME:

  1. Gerai išmaišome visus įdaro ingredientus, kad sultinys stipriai įsigertų (jeigu norime atsikandę “išgerti” daugiau sultinio chinkaliuose, galime jo įpilti netgi iki 250 ml, tačiau formuoti gali būti sudėtingiau).
  2. Iš tešlos ingredientų užminkome tešlą, ji bus gana kieta. Padaliname į dvi dalis ir iškočiojame vidutinio storio blynus.
  3.  Išpjauname apie 15 cm (galima ir mažesnius ~10 cm) skersmens tešlos apskritimus ir į vidurį dedame kaupiną v. š. įdaro. Tada greitais pirštų judesiais surenkame kraštus į dailias bangeles.
  4.  Užverdame didelį puodą vandens ir pasūdome (~1 l – 1 a. š. druskos), dedame chinkalius porcijomis ir verdame apie 8-10 min.
  5.  Skanaujame!

P. S. Gruzijoje chinkaliai yra valgomi rankomis – suimame už “uodegėlės”, atsikandame truputį tešlos, išgeriame sultinį ir tik tuomet valgome patį koldūną.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą