About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(3)

CROQUE MADAME

Prancūziški kepti sumuštiniai su itin daug sūrio, kuriuos rasite beveik kiekvienoje Paryžiaus užkandinėje. Versija be kiaušinio vadinasi beje, Madame Monsieur!

2 porcijoms Jums reikės:

  • 4 riekių sumuštinių duonos (ar kitos mėgstamos)
  • 4 riekių karštai rūkyto #CESTA kumpio (pvz. “Senelių nugarinės”)
  • 100 g tarkuoto sūrio (originale Ementalio sūris, bet tiks kiekvienas fermentinis)
  • 50 g sviesto
  • 100 ml pieno
  • 1 v.š. miltų
  • 2 a.š. dižono garstyčių
  • 2 #CESTA kiaušinių
  • sviesto arba aliejaus kiaušinių kepimui

GAMINAME:

  1. Gaminame bešamelio padažą: ištirpiname sviestą mažame puode ir suberiame miltus visą laiką intensyviai maišant kol gausime vientisą masę (apie 1 min ant vidutinės ugnies). Pamažu pradedame pilti pieną nuolatos maišant, kad nesusidarytų gumulėliai. Užvirus pagal skonį pridedame druskos ir pipirų bei garstyčias, sumažinus ugnį paverdame dar kelias minutes kol padažas sutirštės.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  3. Dėliojame sumuštinius: duonos riekeles išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gausiai aptepame bešamelio padažu, barstome sūriu ir ant viršaus dedame kumpį. Uždedame viršutinę riekę, vėl aptepame bešameliu, pabarstome sūriu ir pašauname į orkaitę kol sūris viršuje pradės skrusti.
  4. Kol sumuštiniai kepa, keptuvėje iškepame kiaušinius jų neapversdami.
  5. Ant iškepusių sumuštinių dedame po kiaušinį ir patiekiame su mėgstamomis salotomis ir pomidorais.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą