About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

3.9
(7)

LIETUVIŠKAS KARBONADAS SU PIEVAGRYBIŲ PADAŽU

Niekad neatsibostanti klasika – sultingas viduje ir traškus išorėje karbonadas – tai ideali idėja pietums. Šiandien siūlome  patiekti su gardžiu pievagrybių padažu. Kviečiame išbandyti!

4 dideliems karbonadams Jums reikės: 

  • 600 g #CESTA kiaulienos nugarinės
  • druskos ir pipirų
  • ½ stiklinės pieno
  • 2 #CESTA kiaušinių
  • 2 v. š. miltų
  • 5 v. š. džiūvėsėlių
  • 6 v. š. sviesto kepimui (geriausia Ghee)

Padažui:

  • 600 g pievagrybių
  • 1 didelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 v. š. aliejaus
  • 2 v. š. sviesto
  • 2/3 stiklinės grietinėlės
  • druskos ir pipirų

GAMINAME:

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustome į 4 pjausnius ir gerai išmušame virtuviniu plaktuku.
  2. Pjausnius įtriname druska ir pipirais, dubenyje užpilame pienu bei palaikome šaldytuve bent 2 val. (galima ir per naktį).
  3. Paruošiame padažą: pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūną supjaustome kubeliais, česnaką sutriname. Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepame svogūnus iki auksinės spalvos, sudedame česnaką ir pievagrybius, kepame apie 5-7 min. nuolatos maišydami. Pridedame druskos, sviesto ir kepame apie 3 min. Supilame grietinėlę, pridedame pipirų, užviriname ir nuimame nuo ugnies (uždengiame dangčiu, kad neatauštų, kol iškepsime karbonadus).
  4. Pjausnius gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu, dar pridedame šiek tiek druskos ir pipirų, apvoliojame miltuose, įmerkiame į išplaktus kiaušinius, o pabaigoje apvoliojame džiūvėsėliuose. Tuos pačius veiksmus pakartojame su visais pjausniais.
  5. Gerai įkaitiname 3 šaukštus sviesto. Kepame po 2 kepsnius didelėje keptuvėje: po 2 min. kiekvieną pusę ant stiprios ugnies, tuomet dar po 3 min. sumažinus ugnį. Keptuvę švelniai išvalome popieriniu rankšluosčiu, įdedame šviežio sviesto ir pakartojame kepimo procesą su likusiais pjausniais.
  6. Karbonadus patiekiame užpiltus pievagrybių padažu, su gruzdintomis bulvytėmis ar bulvių koše, mėgstamomis salotomis.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą