GAMINAME:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir ištiesiame formą kepimo popieriumi (maždaug 20x20cm).
- Puode ant mažos ugnies ištirpiname 280 g šokolado, sviestą atvėsiname.
- Dubenyje mikseriu išplakame kiaušinius ir cukrų vidutiniu greičiu apie 3 min. Įdedame vanilės ekstraktą ir mentele įmaišome šokolado masę. Sudedame miltus, druską ir švelniai išmaišome. Pusę tešlos supilame į kepimo formą ir kepame apie 10 min.
- Ištraukiame iš orkaitės, apibarstome 170 g likusio susmulkinto šokolado ir užpilame kondensuotą pieną. Tuomet pridedame likusią tešlą ir grąžiname į orkaitę dar apie 35 min., svarbu pyrago neperkepti. Atvėsiname ir jau galime skanauti!
P. S. Šis pyragas skanus ir tiesiai iš šaldytuvo, ir kambario temperatūros, ir netgi pašildytas mikrobangų krosnelėje. Norėdami paeksperimentuoti, vietoj kondensuoto pieno galime naudoti karamelę.
Palikti komentarą