About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(4)

ŠAKŠUKA (SHAKSHUKA)

Dieviškai skani izraelietiška kiaušinienė jau tapo visiška klasika pusryčių meniu. Tai ne tik sodrus ir gardus, tačiau ir super sveikas pasirinkimas.

2 porcijoms Jums reikės:

  • 5 prinokusių pomidorų (arba skardinės konservuotų)
  • 2 v. š.aliejaus (pageidautina alyvuogių)
  • 1 smulkinto svogūno
  • 3 skiltelių smulkinto česnako
  • 4 #CESTA kiaušinių
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. cukraus
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1/4 a. š. kumino (galima daugiau)
  • 1/4 a. š. juodųjų pipirų
  • žalumynų pateikimui (pvz. kapotos kalendros, petražolių, svogūno laiškų)

GAMINAME:

  1. Pomidorus minutei panardiname į verdantį vandenį, tada pakišame po šaltu vandeniu ir nulupame odelę. Supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame pamažu kepiname smulkintus svogūnus. Kai jie suminkštėja, suberiame česnaką. Pakepiname dar minutę ir suberiame pomidorus.
  3. Pabarstome druska, cukrumi, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais, kuminu. Kepame visą masę laikas nuo laiko pamaišant.
  4. Kai masė sutirštėja, išgaruoja skystis, paviršiuje padarome 4 duobeles. Į kiekvieną iš jų įmušame po kiaušinį. Uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname apie 3-4 minutes – iki norimo kiaušinio trynio iškepimo lygio.
  5. Baigus kepti viską gausiai pabarstome žalumynais. Pateikiame su duona ir mėgstamomis daržovėmis. 

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą