GAMINAME:
1. Ruošiame tešlą: gerai išmaišome visus ingredientus, sutriname tarp pirštų, suspaudžiame į gumulą ir dedame į šaldytuvą.
2. Gaminame įdarą: obuolius nulupame, padaliname į 4 dalis ir išimame sėklas. Cukrų išlydome keptuvėje (kurią galima dėti į orkaitę ) nuolatos maišant kol pasidarys karamelė, pridedame 50 g sviesto ir maišome kol ištirps. Sudedame obuolius ir truputį patroškiname iš abiejų pusių.
3. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
4. Sudėliojame „nugarėlėmis“ į apačią, apibarstome kardamonu ir cinamonu. Tešlą greitai (kol šalta ir laiko formą) iškočiojame truputi didesniu apskritimu nei keptuvė ir užklojame pyragą užkamšydami kraštelius.
5. Šauname į orkaitę apie 30 min , ištraukiame, paliekame visiškai atvėsti, ant viršaus uždedame lėkštę kurioje tilps pyragas ir apverčiame.
6. Patiekiame su ledais ir skanaujame!
Palikti komentarą