About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

3.7
(3)

TROŠKINTI KOPŪSTAI SU RŪKYTOMIS DEŠRELĖMIS IR POMIDORŲ PADAŽU

Jei šaldytuve turite raugintų kopūstų, šis patiekalas kaip tik Jums!

4 porcijoms Jums reikės:

  • 700 g raugintų kopūstų
  • 3 #CESTA “Medžiotojų dešrelių”
  • 2 morkų
  • 3 v.š. pomidorų padažo
  • pusės svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 lauro lapo
  • 1/2 a.š. ciberžolės miltelių
  • 1/3 a.š. kmynų
  • druskos, juodųjų pipirų 
P.S. Kartais pirkti parduotuvėje rauginti kopūstai jau būna su morkomis ir kmynais, tada morkų ir kmynų papildomai dėti nėra būtina, bet jeigu norisi, žinoma, galima įdėti pagal savo skonį. Ciberžolė šiame troškinyje taip pat nėprivaloma, bet ji suteikia nuostabaus papildomo skonio ir spalvos.

GAMINAME:

  1. Išverdame morką. Toliau virtą daržovę dedame į kokteilinę kartu su svogūnu ir šiek tiek garstyčių. Perkošiame tyrelę ir padaliname į dvi dalis: viename dubenėlyje laikome drėgnesnę tyrelę (padažui), kitame – sausesnę (kukuliams).
  2. Faršą sumaišome su drėgnu batonu, puse tyrelės, druska ir pipirais.
  3. Formuojame kukulius ir kiekvieną kukulį apvoliojame miltuose.
  4. Apkepame kukulius įkaitintame aliejuje ir padedame juos į šoną.
  5. Nuo kukulių likusioje keptuvėje gaminame padažą. Ištirpiname sviestą ir sumaišome jį su miltais. Kai sulaukiame pastos struktūros masės, supilame sultinį ir verdame žemoje temperatūroje iki pageidaujamos konsistencijos. Sudedame likusią tyrelę ir pakaitiname padažą dar porą minučių.
  6. Į padažą grąžiname kukulius ir pakaitiname kelias minutes.
  7. Toliau – bulvių košė. Nuskutame ir išverdame bulves pasūdytame vandenyje.
  8. Nupilame vandenį, supilame dalį pieno ir įdedame du šaukštus sviesto. Bulvių trintuvu sutriname bulves į košę. Jei reikia, panaudojame likusį pieną ir sviestą, pasūdome.
  9. Patiekiame bulvių koše su kukuliais ir padažu ant viršaus.
  10. Nulupame morkas, česnaką bei svogūną.
  11. Morkas sutarkuojame stambia tarka, o svogūną ir česnaką susmulkiname.
  12. Didesnėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šlakelį aliejaus. Čia pat sudedame morkas, svogūną ir trumpai pakepiname, tuomet sudedame česnaką ir pakepiname viską dar keletą minučių.
  13. Į keptuvę su daržovėmis sudedame raugintus kopūstus, įpilame vandens, kad iki pusės apsemtų kopūstus. Įdedame lauro lapą, pagardiname ciberžole, kmynais, druska ir juodaisiais pipirais bei išmaišome. Viską troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 20 minučių.
  14. Tuomet sudedame supjaustytas griežinėliais dešreles, pomidorų padažą, išmaišome ir kaitiname dar maždaug 20-30 minučių (vis pamaišydami), kol beveik visas skystis išgaruos.
  15. Patiekiame su virtomis bulvėmis, duona arba kitu mėgstamu garnyru!

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą