About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(2)

ZRAZAI

“Zrazai” (muštos mėsos suktinukai) – Lietuvoje gerai žinomas patiekalas, kurį lengvai galite pasigaminti naudodami šį mūsų išbandytą receptą.

3-4 porcijoms Jums reikės:

  • 600 g #CESTA kiaulienos nugarinės
  •  250 g #CESTA smulkintos kiaulienos
  •  0,5 sutarkuotos morkos
  •  1,5 smulkiai supjaustyto svogūno
  •  česnako skiltelės
  •  druskos, pipirų
  •  gabaliuko #CESTA šoninės
  •  2 v. š. riebios grietinės
  •  garstyčių
  •  aliejaus kepimui

GAMINAME:

  1.  Smulkintą kiaulieną sumaišome su morka ir 0,5 pjaustyto svogūno. Įspaudžiame česnako ir pasūdome.
  2.  Plonai supjaustome kiaulienos nugarinę ir išmušame ją kiek įmanoma ploniau. Nugarinės muštinius apibarstome prieskoniais ir formuojame suktinukus – išmuštą mėsą patepame garstyčiomis, įdedame faršo įdaro ir suvyniojame. Kad „zrazai“ neiširtų, susmaigstome mediniais pagaliukais.
  3. Įkaitintame aliejuje apkepame suktinukus iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Išimame juos iš keptuvės ir pašaliname dantų krapštukus.
  4.  Toje pačioje keptuvėje gaminame padažą, naudodami apkepant suktinukus likusį skystį, – sudedame smulkiai supjaustytą šoninę ir svogūnus. Pakepiname apie 10 minučių. Įpilame vandens ir dar trumpai patroškiname. Įdedame grietinės, sumaišome, sudedame „zrazus“ ir viską troškiname apie pusvalandį ant silpnos ugnies.
  5. Patiekiame su bulvėmis, bulvių koše, raugintais agurkėliais ar kitais mėgstamais priedais. Skanaujame!

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą