About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(5)

GREITOJI LAZANIJA

Lazanija – sotus, gardus, namų jaukumu kvepiantis patiekalas. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog lazanija – sudėtingas patiekalas, bet su mūsų greituoju receptu tikrai ilgai neužtruksite.

5-6 porcijoms Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 400 g #CESTA smulkintos kiaulienos
  • 1 didelės morkos
  • ½ cukinijos
  • druskos, pipirų
  • 500 g pomidorų padažo
  • pakelio lazanijos lakštų

Baltam padažui:

  • 25 g sviesto
  • 1 v.š. kvietinių miltų
  • 350 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

GAMINAME:

  1. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus ir sudedame smulkiai pjaustytą svogūną. Kiek pakepinus, ten pat dedame maltą mėsą ir leidžiame jai gerai paskrusti. Tada dedame smulkiai supjaustytą česnaką bei morką. Leidžiame viskam 5 min. pasitroškinti.
  2. Ten pat sutarkuojame cukiniją, supilame pomidorų padažą ir leidžiam viskam dar 20 minučių pasitroškinti. Per tą laiką paruošiame baltąjį padažą.
  3. Ant mažos ugnies puode išlydome sviestą. Kai jis ištirpsta – beriame šaukštą miltų ir gerai išmaišome mentele. Nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai, pilame pieną. Nenustodami maišydami kaitiname padažą ant ugnies, kol jis ims tirštėti. Į padažą įberiame druskos ir suberiame sutarkuotą kietąjį sūrį.
  4. Sluoksniuojame lazaniją. Pasiruošiame kepimo indą. Ant jo dugno paskirstome kelis šaukštus mėsos troškinio, pilame kelis šaukštus baltojo padažo ir klojame lazanijos lakštus. Ant lakštų sluoksnio vėl paskirstome troškinį, baltąjį padažą ir vėl klojame lakštus. Taip kartojame, kol užtenka ingredientų. Ant paskutinio lazanijos lakštų sluoksnio paskirstome padažą bei užpilame likusio baltojo padažo.
  5. Pašauname į 200 °C orkaitę ir kepame 45 minutes.

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą