About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound the actually teaching.

Contact Info

© KONO LT 2021, Visos teisės saugomos

5
(2)

MĖSOS KUKULIAI

 Tobuli minkštučiai skandinaviško stiliaus mėsos kukuliai.

2 porcijoms Jums reikės:

◾ 500 g smulkintos #CESTA kiaulienos
◾ 1 pjaustyto svogūno
◾ 2 išmirkytų batono riekių
◾ 1 didelės morkos
◾ 0,5 didelės raudonos paprikos
◾ miltų (pagal poreikį)
◾ 1 a.š. garstyčių
◾ aliejaus kepimui
◾ druskos, pipirų
◾ 250 ml sultinio
◾ gabaliuko sviesto

GAMINAME:

  1. Išverdame morką ir apverdame papriką. Tuomet sublenderuojame virtas daržoves, svogūną ir šiek tiek garstyčių. Perkošiame tyrelę ir padaliname į dvi dalis: viename dubenėlyje laikome drėgnesnę tyrelę (padažui), kitame – sausesnę (kukuliams).
  2. Smulkintą kiaulieną sumaišome su drėgnu batonu, puse tyrelės, druska ir pipirais.
  3. Formuojame kukulius,  kiekvieną kukulį apvoliojant miltuose. Dėl tyrelės jie bus gana minkšti ir sudėtingiau formuojami, bet patikėkite – skonis vertas pastangų.
  4. Apkepiname kukulius įkaitintame aliejuje ir padedame juos į šoną.
  5. Nuo kukulių likusioje keptuvėje gaminame padažą. Visu pirmą, ištirpiname sviestą ir sumaišome jį su miltais. Kai sulaukiame pastos struktūros masės, supilame sultinį ir verdame žemoje temperatūroje iki pageidaujamos konsistencijos. Sudedame likusią tyrelę ir pakaitinkite padažą dar porą minučių.
  6. Galiausiai į padažą grąžiname kukulius ir pakaitiname dar kelias minutes.
  7. Patiekiame su mėgstamu garnyru (pvz. bulvių koše).

SKANAUS!

Įvertinkite įrašą

Paspauskitę, kad pasirinkti įvertinimą

Palikti komentarą